رویداد چراغ برگزار شد

10 09 2023 07:40
کد خبر : 6819562
تعداد بازدید : 2917

سلسله رویدادهای "چراغ" به منظور معرفی، آسیب‌شناسی، توسعه و پشتیبانی اکوسیستم استارتاپی شهرستانی در تاریخ ۹ شهریورماه در دانشگاه بوعلی سینا در استان همدان برگزار شد.

به گزارش تریبون‌نیوز، در این رویداد، سخنرانی‌هایی از جانب مدیران و عوامل این رویداد برگزار شد که به تشویق و انگیزه‌بخشی به شرکت‌کنندگان پرداختند. علاوه بر این، چند شرکت استارتاپ نیز توسط مدیران اجرایی خود به ارائه فعالیت‌های مجموعه خود پرداختند. همچنین، در جریان این رویداد، یک پنل گفتمانی با حضور فعالان اکوسیستم استانی استارتاپ‌ها برگزار شد. این پنل به بررسی چالش‌ها و فرصت‌های اکوسیستم محلی استارتاپ‌ها پرداخت و نقش این فعالان در پیشبرد این اکوسیستم را برجسته کرد.

در ابتدای این رویداد، رضا الفت‌نسب، دبیر رویداد چراغ و نائب رئیس اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی در ابتدای این رویداد مطرح کرد:« رویداد چراغ با هدف هم‌افزایی و توسعه کسب‌وکارهای آنلاین در سراسر کشور برگزار می‌شود که برای اولین بار در استان همدان برگزار می‌شود. کسب‌وکارهای انلاین در دو سال گذشته با چالش‌ها و موانع زیادی روبه‌رو بوده‌اند اما همچنان در راستای روشن بودن چراغ آن تلاش می‌کنیم. ما در چراغ به دنبال این هستیم تا یک فرصت مهم برای تبادل دانش، تجربیات و ایده‌های نوآورانه در زمینه کسب‌وکارهای آنلاین در استان‌ها ایجاد شود و به تقویت و توسعه اکوسیستم استارتاپی در منطقه‌ای کمک کند.»

                

                          

او در پایان افزود:« تشکل‌های حوزه صنفی کسب‌وکارهای آنلاین باید فعالیت بیش‌تری در این زمینه داشته باشند. این تشکل‌ها نقش واسط بین بخش خصوصی و حاکمیت هستند و برگزاری جلسات متعدد توسط این تشکل‌ها می‌تواند موجب اقدامات اثربخشی در این حوزه باشد.»

سید منوچهر حسینی پیلانگرگی، رئیس مرکز رشد دانشگاه بوعلی همدان گفت:« برای ارتقا و پیشرفت اقتصاد یک کشور، نیازمند چشم‌اندازی دقیق در عرصه‌های مهم کشور هستیم و در همین راستا باید به سمت اقتصاد دیجیتال دانش‌بنیان و کسب‌وکارهای آنلاین، اقدامات لازم را انجام دهیم. همچنین باید سیاست‌گذاری‌های لازم و زیرساخت‌های اساسی انجام شود تا چشم‌انداز تعریف شده به سمت دستاوردهای مورد نظر حرکت کنیم.»

و ادامه داد:« با وجود پیشرفت‌هایی که کسب‌وکارهای آنلاین در چند سال اخیر داشته‌اند، بر همه واضح است که این عرصه اشتغال‌زا است و تاثیرات شایانی بر اقتصاد کشور می‌گذارد. علاوه بر اقداماتی که در حوزه سیاست‌گذاری و قانون‌گذاری باید صورت بگیرد، از تمامی دوستان و فعالان این عرصه دعوت می‌کنیم تا در راه رفع چالش‌ها و موانع موجود همراه این اکوسیستم باشند تا در همین راستا برای کسب‌وکارها، رشد و توسعه محقق شود.»

 

                  

در ادامه این رویداد، پنل گفتگو با موضوع چالش‌ها و موانع اکوسیستم استارتاپی در استان‌ها و کسب‌وکارهای آنلاین با مدیریت عباس عین‌علی، سردبیر تریبون‌نیوز برگزار شد. اعضای این پنل حسن موحد، بنیان‌گذار تازه‌چین، مجتبی فرهان‌چی مدیر موسسات پارک علم و فناوری استان همدان، عباس صادقی‌پوریانی، رئیس اطلاعات و فناوری استان همدان، ارسلان باسلی‌زاده، مدیر شتابدهنده کندو، صادق محمدی مدیرعامل مدیانا، رضا الفت‌نسب، دبیر رویداد چراغ و نائب رئیس اتحادیه کشوری کسب‌وکارهای مجازی بودند که بررسی چالش‌های موجود در عرصه کسب‌وکار استانی پرداختند. از جمله مباحث مطرح شده در این پنل آسیب‌شناسی اکوسیستم شهرستانی با تمرکز بر اکوسیستم استان همدان بود.

در ادامه برنامه‌های این رویداد ارائه‌هایی توسط فعالان استارتاپی و شناخته‌شده کشور ارائه شد. اولین ارائه توسط هم‌بنیانگذار استارتاپ تاپین برگزار شد. مهرداد ملک‌محمدی در این ارائه از داستان شکل‌گیری تاپین گفت و مسیر رشد تاپین را در قالب روایت داستان‌گونه به حضار ارائه داد.

ارائه‌دهنده بعدی آرش برجی‌خانی مدیرعامل شتابدهنده سلامت هلثیو بود و در ارائه خود به انواع ذهنیت راه اندازی کسب‌وکارهای پلتفرمی پرداخت و از تجربیات چندین ساله خود در اکوسیستم استارتاپی گفت.

در ادامه این برنامه سه ارائه از استارتاپ‌های بومی استان همدان توسط بنیان‌گذاران این مجموعه‌ها (علی قیطاسی هم‌بنیان‌گذار استارتاپ ماه‌چین- میلاد موسوی مدیرعامل رویان انرژی میلاد نور-محمد منجزر استارتاپ پیشوا) برگزار شد.

              

بخش پایانی برنامه گفتگوی استارتاپی آرش سروری با علی امیری هم‌بنیان‌گذار زرین‌پال بود.

علی امیری، هم‌بنیان‌گذار زرین‌پال در گفت‌وگو با آرش سروری مطرح کرد:« در طی تمام سال‌های فعالیت با مشکلات گوناگونی روبه‌رو بودیم و همچنان نیز با مشکلات بزرگی در اکوسیستم مواجه هستیم. چاره‌ای جز تلاش برای رفع و رد آن‌ها و ادامه دادن در راستای توسعه و پیشرفت کسب‌وکارها، ایده‌ها و استارتاپ‌ها در اکوسیستم نیست. در حوزه بلاک‌چین و رمز ارز نیز شاهد هستیم بسیاری از موانع نسبت به سال‌های گذشته رفع شده و هم‌اکنون فرصت‌های زیادی برای علاقه‌مندان و فعالین این حوزه در کل کشور وجود دارد.»

او در پایان افزود:« در مقایسه با گذشته، سرمایه‌گذاران مثل سابق توان و جسارت سرمایه‌گذاری را به دلیل عدم ثبات و امنیت در فعالیت در این حوزه را ندارند و این یکی از مهم‌ترین مشکلات موجود در اکوسیسیتم کسب‌وکار است. با همراهی فعالان و علاقه‌مندان این حوزه در کنار هم باید با تمام مشکلات دست‌وپنجه نرم کنیم و در راستای ارتقای آن بکوشیم.»